
Grenseløst Oslo: Kulturkveld for Midtøsten
lørdag 3. mai
- Melahuset
- 19:00
Grenseløst Oslo ønsker velkommen til enda en kulturkveld for Midtøsten!
Denne kvelden byr Baba Jalil Band på et møte mellom ulike (folke)musikktradisjoner der spilleglede og nysgjerrighet fungerer som felles referansepunkt. Rania Iraki kommer for å snakke om viktigheten av å ivareta palestinsk kultur gjennom en festival som Visit Vestbredden og Ibrahim Nasser kommer for å fortelle om den palestinske familiebedriften NASSER som ivaretar den palestinske kulturen gjennom te og mat. Ikke minst skall DJ Daeva få oss til å danse til arabiske rytmer.
Vi åpner dørene kl. 19, det er gratis inngang og alle er velkomne.
På scenen:
Med medlemmer som har bakgrunn i alt fra marokkansk folkemusikk, reggae og indie til jazz og pop, byr Baba Jalil Band på en konsert der alt fra gnawamusikk og Sahara blues til issawa og dakka marrakchiya fusjoneres til et rytmisk og fengende lydbilde.
Baba Jalil Band består av Khalid Laaouam, som er født i Marokko og som begynte sin musikalske karriere med sufi-folkemusikk som barn. Siden lærte han fløyten Ghaita, forskjellige perkusjonsinstrumenter og saksofon. Raciel Torres er trommeslager og rytmegeni fra Cuba, bassist Erlend A. Tredal er kjent fra flere pop- og indie-prosjekter, Olav Torget er en anerkjent og allsidig gitarist og Othman Hmimar, en kjent gnawa-musiker med bakgrunn fra Hoba Hoba Spirit.
Nasim aka Daeva er en Oslo-basert DJ og kunstner født og oppvokst i Tehran. Rytmer reiser som mennesker – bærere av historier, med røtter som møtes og skaper nye uttrykk. Som DJ leter hun etter broene de bygger, der fjerne lyder møtes og danser sammen. Siden 2004 har hun vært en tydelig stemme på Oslos klubbscene og på festivaler over hele landet, med opptredener på blant annet Cosmopolite, Blå, Riksscenen, Nasjonalmuseet, Telemarkfestivalen og Oslo Pride. Hun står også bak det månedlige konseptet 1001 Sound på Dattera til Hagen, hvor hun inviterer til et lyd- og bevegelseseventyr på tvers av kontinenter.
Ibrahim Nasser er poet og grunnelgger av NASSER, en familiebedrift som holder til i Ramallah og Oslo. NASSER iveratar den palestinske kulturen gjennom autentiske matprodukter og te, som feirer den lokale produksjonen og som støtter bøndene. Ved å tilby jobber på Vestbredden og opprettholde en rettferdig forsyningskjede, styrker NASSER palestinere i en vanskelig tid og bidrar med å formidle deres mat, kultur og tradisjoner.
Ved siden av å være frilansprodusent og regissør, er Rania Iraki prosjektleder for Visit Vestbredden, noe hun har vært siden i fjor. Hun er også programleder for Palestinapodden sammen med Nader Khalayli.
Kulturkveld for Midtøsten arrangeres av Grenseløst Oslo og Melahuset i samarbeid med frivillige fra Sosionomer mot folkemord og Psykologer mot Folkemord.